Gusül abdesti almadan tüyler alınır mı? Gusül abdesti almadan tüyler alınır mı?, Cünüp iken kıl almak günah mı?, Regl iken vücuttan kıl alınır mı?, Kıl almak gusül abdesti bozar mı?, Regl iken kaş alınır mı günah mı?, Gusül abdesti almadan vücut kılları alınır mı?
Gusül abdesti almadan tüyler alınır mı?
Cünüp iken kıl almak günah mı?, Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Cünüp iken kıl almak günah mı?
Cünüp iken kıl almak günah mı?,
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur. Regl iken vücuttan kıl alınır mı?
Regl iken vücuttan kıl alınır mı?,
Cünüp iken tıraş olmak, vücut kıllarını kesmek, saç tıraşı olmak, tırnak kesmek mekruhtur. Cünüp değilken kestikten sonra abdest almak müstehabdır. Kıl almak gusül abdesti bozar mı?
Kıl almak gusül abdesti bozar mı?,
Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır. Regl iken kaş alınır mı günah mı?
Regl iken kaş alınır mı günah mı?,
Gusül abdestini farz kılan şeyler arasında kıl koparmak veya tıraş olmak ya da ağda yapmak yoktur. Gusül abdesti almadan vücut kılları alınır mı?
Gusül abdesti almadan vücut kılları alınır mı?,
Kaşları almak belli başlı bir yasaktır. Onun adet durumunda olması ile adet halinin dışında alınması arasında fark yoktur. Kaşları almak direkt dinimizin yasaklarından bir yasaktır. Yine adet döneminde tırnak kesilmesinde de herhangi bir sakınca yoktur. Cünüp iken neler yapılmaz?
Cünüp iken neler yapılmaz?,
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur. Avret yerindeki kıllar gusle engel mi?
Avret yerindeki kıllar gusle engel mi?,
Peygamber (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir (Buhârî, Gusül, 23 [283]; Müslim, Hayız, 116 [372]). Fakat cünüp birinin namazını kaçıracak şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram, elini ağzını yıkamadan yiyip içmesi ise mekruh görülmüştür. Adetliyken cünüp olunursa gusül gerekir mi?
Adetliyken cünüp olunursa gusül gerekir mi?,
İslam fıkhına göre, avret yerlerindeki kılların uzunluğu gusül ve namazın geçerliliği açısından önemli bir husustur. Gusül abdesti almak için avret yerlerini yıkamak farzdır. Bu nedenle, avret yerindeki kılların arpa boyunu geçmemesi gerekir. Regl iken özel bölge alınır mı?
Regl iken özel bölge alınır mı?,
Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur. Tüy aldıktan sonra namaz kılınır mı?
Tüy aldıktan sonra namaz kılınır mı?,
Zira bu dönemde vücudun geneli daha hassastır. Özel bölge ise ekstra hassaslaşır. Eğer herhangi bir rahatsızlık duymuyor ve hijyen endişesi taşımıyorsanız regl döneminde özel bölgenize ağda yapabilirsiniz. En doğru gusül abdesti nasıl alınır?
En doğru gusül abdesti nasıl alınır?,
"Kasık kıllarını tıraş etmek, fıtratın sünnetlerindendir. Bunun, -bu konuda sâbit olan hadis gereği- kırk günden fazla terk edilmemesi (kırk günden fazla olmaması) gerekir. Kırk günden sonraya ertelenmesinin, namazın sıhhatine bir etkisi yoktur (namaza zarar vermez). Gusül gerektiren haller neler kadınlarda?
Gusül gerektiren haller neler kadınlarda?,
Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.