Jinekolojik hastalıklar nelerdir? Jinekolojik hastalıklar nelerdir?, Jinekolojik rahatsızlıklar nelerdir?, Jinekolojik problemler nelerdir?, Jinekoloji hangi hastalıklara bakar?, Rahimdeki ne gibi hastalıklar vardır?, Rahim de sorun olduğu nasıl anlaşılır?
Jinekolojik hastalıklar nelerdir?
Jinekolojik rahatsızlıklar nelerdir?, Anormal Adet Kanamaları Düzensiz adet kanamaları kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde oldukça sık rastlanan bir şikayettir. ...
Yumurtalık Kistleri. ...
HPV ve Genital Siğil. ...
Rahim Ağzı Displazileri ve Serviks Kanseri. ...
Endometrial Kanser. ...
İdrar Kaçırma Tedavisi.
Jinekolojik rahatsızlıklar nelerdir?
Jinekolojik rahatsızlıklar nelerdir?,
Bu duruma daha çok endometriozis, miyom, over kistleri, rahim ağzında darlık, çevre organlarda ve/veya rahim-yumurtalık-tüplerde enfeksiyon, rahim ve/veya rahim ağzı tümörleri neden olmaktadır. Cinsel ilişki sonrası kanama: Bu durumda acil jinekolojik muayene şarttır. Jinekolojik problemler nelerdir?
Jinekolojik problemler nelerdir?,
Kadınlarda en sık görülen jinekolojik problemler; myomlar, over (yumurtalık) kistleri, ektopik (dış gebelik) gebelik, anormal vajinal kanamalar, vajinal ve servikal enfeksiyonlar olarak özetlenebilir. Jinekoloji hangi hastalıklara bakar?
Jinekoloji hangi hastalıklara bakar?,
Jinekoloji; rahim, rahim ağzı, vajina, vulva, tüpler gibi kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisi, Obstetrik kısım ise, gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgilenmektedir. Rahimdeki ne gibi hastalıklar vardır?
Rahimdeki ne gibi hastalıklar vardır?,
En önemli belirtileri arasında; vajinasal bölge lekelenmeleri, devam eden kanamalar, menopaza girmeyen kadınlarda regl dönemi dışında kanamalar, sulu akıntı görülmesi bilinmektedir. Öncelikli olarak ultrason ile kontrol edilir, kesin teşhis içinse biyopsi ile patolojik incelemeler yapılır. Rahim de sorun olduğu nasıl anlaşılır?
Rahim de sorun olduğu nasıl anlaşılır?,
Jinekolojik muayenede dıştan cinsel organın incelenmesi ile başlar. Dış dudaklar, klitoris, mons pubis adı verilen Venüs tümseği ve perine incelenir. Vajen dış dudak anatomisi, kıl dağılımı, kızarıklık, anormal şişlikler ve akıntı değerlendirilir. Jinekolojik muayenede neler görülür?
Jinekolojik muayenede neler görülür?,
En sık görülen jinekolojik kanserler hangileridir? En sık görülen jinekolojik kanser tipleri gelişmiş ülkelerde rahim içi endometrium kanseriyken gelişmekte olan ülkelerde rahim ağzı kanseridir. Diğer kanserler özellikle vulva ve vajen kanseri daha nadir görülen kanser tiplerindendir. Tehlikeli kadın hastalıkları nelerdir?
Tehlikeli kadın hastalıkları nelerdir?,
Jinekolog en son ne zaman ilişkiye girildiğini anlar mı? Jinekolog, bir kişinin ne zaman son ilişkiye girdiğini doğrudan anlayamaz. En sık görülen jinekolojik kanser nedir?
En sık görülen jinekolojik kanser nedir?,
Ülkemizde tıp fakültesi sonrasında jinekoloji uzmanlığı 4 yıldır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Kadın Doğumcu, Jinekolog Doktor, Jinekolog Hekim, Doğum Hekimi, Nisaiye Uzmanı, Doğum Doktoru, Nisaiye Hekimi, Jinekoloji Uzmanı, Nisaiyeci, Nisaiye Doktoru gibi terimlerin hepsi aynı anlama gelmektedir. Vajina hastalıkları nelerdir?
Vajina hastalıkları nelerdir?,
Kadın Doğum Uzmanı/Jinekolog
Doğum uzmanları/jinekologlar (OB/GYN'ler) kadınların üreme sağlığı konusunda uzmandır. Hem erkekleri hem de kadınları kısırlık açısından değerlendirebilir ve kan testleri, ultrasonlar ve semen analizi gibi temel testleri yapabilirler. Jinekolog en son ne zaman ilişkiye girdiğini anlar mı?
Jinekolog en son ne zaman ilişkiye girdiğini anlar mı?,
Karnın alt bölgesi ve kasıklarda ağrı rahim iltihabı belirtisi olabilir. Ağrı bazen hafif bazen şiddetli yaşanabilmektedir. Kötü kokulu vajinal akıntı rahim iltihabı belirtileri arasındadır. Cinsel ilişki veya cinsel ilişki sonrası kanama, adet dışı kanamalar rahim iltihabı belirtiler arasındadır. Kadın hastalıkları ve jinekoloji aynı mı?
Kadın hastalıkları ve jinekoloji aynı mı?,
En Sık Görülen Kadın Hastalıkları Nelerdir? Bir kadının yaşamı boyunca sıklıkla karşılaştığı kadınsal rahatsızlıklar arasında adet görememe, miyom, ağrılı adet görme, polikistik over hastalığı, çikolata kisti ve vajinal akıntı bulunur. Ne tür bir hastalığınız olursa olsun erken teşhis ve tedavi büyük önem taşır. Çocuk olmuyor diye hangi doktora gidilir?
Çocuk olmuyor diye hangi doktora gidilir?,
Anormal rahim kanaması rahim kanserinin en sık görülen belirtisidir. Anormal rahim kanamasının yanı sıra vajinal akıntı, özellikle alt bölgede olmak üzere karın ağrısı, karında bası hissi ve/veya huzursuzluk rahim kanserinin diğer belirtileri arasında yer almaktadır.